Настав час скуштувати висівки

Найліпше зранку, як радять фітотерапевти, натще, запарені окропом (до густоти кашоподібної маси). Їсти, як остигнуть, обов’язково запивати водою (стільки, скільки хочеться, але не менше обсягу запарених висівок). Снідати за 15-20 хв. після цього. Можна споживати запарені висівки й увечері на останній прийом їжі, але не замість ранкового. Як щоранку чистимо зуби, так щоранку маємо чистити себе зсередини.

Починати з 1 чайної ложки (сухих) і за 2-3 дні довести до половини чашки на один прийом (35-40 г). Такі очищувальні курси (1-3 місяці) корисні всім (і хворим, і здоровим) восени, щоб підготувати організм до зими, й навесні, щоб звільнитися від шлаків, надбаних за зиму. Головне – слухати свій організм: з’їсти чайну ложку – подивитися на реакцію, наступного дня – столову, відтак – дві й знову прислухатися, як реагує організм. Скажімо, із виразкою шлунка, захворюванням підшлункової залози висівки треба споживати в період ремісії. І слід знати, що житні висівки ліпше підходять людям зі зниженою кислотністю шлункового соку, пшеничні – всім іншим.

Для вагітних висівки – джерело фолієвої кислоти, украй потрібної малюкові, який розвивається.

Потрібні висівки і в час статевого дозрівання: у підлітків не з’являються прищі.

До речі, висівки ефективно очищують шкіру обличчя (без дорогих скрабів) – достатньо 1-2 рази на тиждень умиватися пшеничними або житніми висівками, злегка масажуючи обличчя по масажних лініях. Висівки ж із яйцем і медом – чудова живильна маска (насичує шкіру вітамінами групи В).

І дітям корисні висівки (по 1 ложці зранку). Причому хлопчики та дівчатка залюбки їдять висівки, на відміну від дорослих (не називають свинячою їжею). Якщо дитина починатиме день з висівок і в її раціоні буде багато овочів та фруктів, можна позбутися й харчової алергії.

Для ранкового чи вечірнього прийому висівки можна заливати соком, кефіром, додавати до них товчені горіхи й родзинки. Також корисно додавати висівки до різних страв (каш, кефіру, коктейлів, млинців, пиріжків тощо).

Лілія ЛУКАШ

Поділитись:Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedInEmail this to someonePrint this page