Допоможе від застуди – кориця

Кориця – одна з найпопулярніших спецій  на Сході. Кулінари обов’язково додають її в десерти та у страви з м’яса й овочів. Але, крім приємного привабливого аромату, спеція має унікальні властивості для організму людини. Недарма в східній кухні корицю з давніх часів використовують не лише як духмяну добавку, а й як ліки від багатьох хвороб. Поєднання імбиру та кориці зміцнює імунітет і слугує профілактикою хвороб нирок. Прихильники індійської аюрведи використовують корицю як засіб для поліпшення роботи кровоносної системи.

Учені навели досить цікаві факти про специфічні властивості цієї спеції: на початку ХХ ст. в Іспанії лютував страшний вірус грипу, який забрав тисячі людських життів. Робітники ж фабрики з виробництва кориці залишилися живими, більше того, не було зафіксовано жодного випадку захворювання. Кориця регулює рівень цукру в крові після кожного прийому їжі. Спеція підтримує м’язи людини в гарній формі, але при цьому прискорює обмін речовин і поглинає зайві калорії. Тобто, це дуже корисний продукт для дієтичного харчування. Медики радять додавати корицю в гарячі й холодні страви, в закуски та випічку. Особливо корисною спеція є для людей, хворих на діабет другого типу. Схуднення з корицею відбувається набагато легше. Аромат кориці поліпшує пам’ять, реакцію та настрій людини, що дуже важливо під час дієти, адже організм недоотримує калорії, тому людина, яка худне, почасти відчуває слабкість і втому. Не варто забувати, що кориця – це потужний протигрибковий засіб, вона пригнічує ріст мікроорганізмів і цвілі, а також убиває кишкову паличку.

Кориця добре зігріває організм холодної пори та знижує рівень цукру в крові. І те, й інше допомагає схудненню. Пропонуємо п’ять напоїв з корицею для прискорення метаболізму.

Медовий напій

Залийте півчайної ложки кориці окропом, накрийте й залиште на півгодини. Додайте 1 чайну ложку меду. Пийте цей напій двічі на день: вранці натщесерце та ввечері перед сном.

Кефір з імбиром

Візьміть склянку нежирного кефіру та додайте до нього півчайної ложки кориці. А ще щіпку червоного перцю та 1 ч. л. тертого імбиру. Добре все перемішайте. Цей напій може замінити обід або вечерю.

Чай з корицею та імбиром

Для приготування чаю з корицею згодиться звичайний чорний чай. Після того, як чай завариться, додайте до нього 0, 5 ч. л. кориці,        30 г тертого імбиру та ваніль за смаком.

Молочний коктейль

Змішайте в блендері 5-6 будь-яких ягід з 1 чайною ложкою кориці та 200 мл молока. Подрібніть улюблені горіхи та присипте.

Кавовий напій з молоком

Змішайте 100 мл молока з 1 чайною ложкою кави, 1 чайною ложкою какао і 1 чайною ложкою кориці. За бажанням додайте трохи меду.

Лілія ЛУКАШ